3 minuten lezen

“het zijn letterlijk bouwstenen waarmee we impact maken!”

Bij nagenoeg elke sessie krijgen we die ene vraag: “Moeten jullie vanavond weer al dit materiaal sorteren?” Aanvankelijk sorteerden we de LSP kits zelf. Maar sinds ongeveer een jaar hebben we samen met de sociale onderneming Unbrickable de service LSPKits.com opgezet.

Unbrickable is een bedrijf in Enschede dat is opgericht om jongeren met een uitdaging een bijbaantje te bieden.  Een echte bijbaan is voor veel van hen niet vanzelfsprekend. Het is een onderneming met een sociaal karakter (géén sociaal werkbedrijf!) dat LEGO inkoopt, sorteert en verkoopt.

Dat deden ze ook eens voor ons, en dat beviel. Sterker nog: Het idee ontstond om dezelfde service te bieden aan andere facilitators van de LEGO Serious Play methode. Dat was het begin van LSPKits.com. Die website draait intussen, net als de service: het sorteren, verhuren en verkopen van LSP pakketten.

LSP Kits huren, sorteren of kopen

Ben je zelf een facilitator? Dan kun je op de site terecht om het materiaal voor je sessie te huren, of om je eigen inventaris eens te laten sorteren. Ook als je eendjes wilt, of op zoek bent naar exploration bags, ben je bij het juiste adres: die worden te koop aangeboden. Ben je een opdrachtgever? Dan weet je nu waar wij ons materiaal vandaan halen. 😉

En Unbrickable staat niet stil: we maken ook gebruik van hun diensten voor bijvoorbeeld het laten bedrukken van LEGO sleutelhangers, of we laten ze fysieke logo’s van onze opdrachtgevers met LEGO ontwerpen en bouwen. Zo helpen we ongeveer vijftien jongeren aan een bijbaantje dat ze anders niet hadden.

‘Let op: bevat bouwstenen voor impact!’ – is de tekst die onze exploration bags staat. Omdat onze workshops met LEGO Serious Play die impact losmaken. Maar met ons materiaal doen we dat dus ook sociaal: Het zijn letterlijk bouwstenen waarmee we impact maken!