2 minuten lezen

“It felt like being struck by lightning!” vertelde ik onlangs in mijn TED-talk. Wat? Het moment waarop ik een collega sprak bij een business conferentie in Berlijn – en hij vertelde over het bestaan van het instrument LEGO SERIOUS PLAY. Het duurde maar een paar weken tot na dat moment dat ik mijn training volgde en zorgde voor de eerste klant om met LEGO te werken, ProRail destijds.

Elke sessie die ik met dit instrument verzorg is uniek, en ongeacht de branche, het type organisatie, het opleidingsniveau, de functiegroepen of wat dan ook: overal werkt LEGO! Het mooie van de methode is dat je er de kennis van een groep mee mobiliseert en dat collega’s echt iets meer van zichzelf en hun perspectief delen. Zo begrijpen mensen elkaar een stuk beter, en ook nog op een leuke manier.

Toch spreekt dat niet voor zich. Ik moet dan ook nog vaak deze werkwijze verdedigen en krijg vaak dezelfde vragen te beantwoorden. Daarom werd het tijd om een LEGO SERIOUS PLAYCEMAT te maken, waarop de belangrijkste vragen beantwoord staan. Hierboven vind je die placemat als (opklikbaar) plaatje.