4 minuten lezen

“A business model describes the rationale of how an organization creates, delivers, and captures value”

Alex Osterwalder, Strategyzer

Als bedrijf ben je bezig met waardecreatie voor je doelgroepen. Je zoekt manieren om je relaties te onderhouden. Wellicht moet je het één en ander organiseren en heb je achter de schermen de nodige mensen en middelen nodig. Onder de streep probeer je meer binnen te krijgen dan je uitgeeft. Zoals je wellicht weet bestaat er het business model canvas om al die zaken in samenhang met elkaar inzichtelijk te maken. Vaak gebeurt dit door met post-its de velden van het canvas te vullen. Dit blijft vaak bij een  tweedimensionale weergave.

Wij hebben een workshop ontwikkeld waarin je met LEGO Serious Play juist driedimensionaal bouwt aan de diverse onderdelen van het canvas. Door het gebruik van de stenen creëren we een diepgaand(er) begrip van wat de onderneming nu maakt tot wat het is. We kijken scherp waar  interessante mogelijkheden liggen om verdere groei te realiseren. Verder geeft het zicht op eventuele kwetsbaarheden in relaties met leveranciers of partners. De opzet dwingt je daarbij om te komen tot gefundeerde en heldere keuzes over de te nemen stappen in de toekomst. Bovendien zorgt het driedimensionale beeld ook dat de onderstroom van je bedrijf beter zichtbaar wordt gemaakt.

In het tijdsbestek van een dag nemen we je bedrijf onder de loep. We kijken wat nu daadwerkelijk jullie waardepropositie is. Welke doelgroepen zijn er en zien deze doelgroep jouw bedrijf ook zoals jij het wenst? Waar kun je binnen die doelgroep(en) nog  meer waarde toevoegen? Met die informatie kan het wellicht een interessante optie zijn om dat segment verder aan te boren. We bekijken ook de relaties die je onderhoudt met partners en leveranciers. Is dit in balans? Hebben zij jou nodig of is het andersom? En welke mitigerende acties kun je daar dan vervolgens op doen?

Deze workshop neemt een dag in beslag en werkt het beste met een diverse groep van 10 mensen uit de eigen organisatie. Ook is het een optie om partners/leveranciers mee te laten werken.

Get your workshop proposal